اهمیت استفاده از طناب ورزشی در بدنسازی و تناسب اندام

طناب یکی از مهم ترین لوازم ورزشی است که توسط وزشکاران حرفه ای در تمام رشته ها و سطوح بالای ورزشی استفاده میشود. اهمیت طناب زدن و استفاده صحیح از طناب برای همه ورزشکاران حرفه ای کاملا مشخص میباشد ، اما متاسفانه طناب زنی در بین ورزشکاران رشته بدنسازی و تناسب اندام کمتر رایج میباشد. در این مقاله از مجله نسل آهن ما به بررسی فواید و اهمیت طناب زدن برای بدنسازی و تناسب اندام خواهیم پرداخت.

فواید طناب زنی

خیلی از افرارد طناب زنی را فقط یک راه عالی برای سوزاندن چربی های اضافه بدن و لاغر شدن میدانند ، اما طناب فواید بسیاز زیادی دارد ، از جمله که به سلامتی قلب و عروق ، تقویت سیستم ایمنی بدن ، افزایش هوشیاری و چابکی ، و عضله سازی  و قوی تر کردن ماهیچه های بدن کمک میکند، که در ادامه این مقاله به طور کلی به بررسی هر یک از این موارد خواهیم پرداخت.

کاهش چربی های بدن 

طناب زنی یکی از بهترین تمرین های هوازی میباشد،جالب است بدانید که هر دقیقه طناب ‌زدن در یک فرد به‌ طور متوسط باعث مصرف حدود ۹ تا ۱۲ کیلوکالری انرژی می ‌شود.این انرژی معادل انرژی مصرفی در ورزش دو با سرعت حدود ۱۰ کیلومتر در ساعت است که سرعت بالایی به حساب می‌ آید.پس طناب زنی با بالا بردن ظربان قلب و افزایش سطح انرژی  و ظرفیت تنفس قلبی یکی از بهترین گزینه ها برای انجام تمرینات هوازی و از بین بردن چربی های اضافه میباشد.

افزایش سلامت عمومی بدن و بهبود تراکم استخوان

طناب زنی یکی از تمرین هایی است که برای همه افراد چه کسانی که ورزش حرفه ای را دنبال میکنند و چه افراد عادی بسیار مفید میباشد ،محققانی که وضعیت استخوان‌ها را در ورزشکاران و افراد مسن مطالعه کرده‌اند، می‌گویند که بهترین ورزش برای بهبود تراکم استخوان، بالا و پایین پریدن ساده است. اگر استخوان‌ها به اندازه کافی قوی باشند، افراد برای بهبود پوکی استخوان نیازی به ورزش بیشتری ندارند. البته افرادی که سابقه شکستگی یا سابقه خانوادگی پوکی استخوان دارند باید قبل از انجام این تمرین با پزشک مشورت کنند.  همچین همان طور که گفتیم طناب زنی سلامت قلب و عروق را بهبود می‌بخشد پزشکان متخصص در پزشکی ورزشی طناب زدن را توصیه می‌کنند. مطالعات نشان داده است که طناب‌ زدن تهویه هوازی را فراهم می‌کنند. تهویه هوازی فرآیندی است که در آن قلب و ریه‌ها برای پمپاژ خون موثرتر کار می‌کنند و در نتیجه اکسیژن بیشتری به اندام‌ها و ماهیچه‌ها منتقل می‌شود. برای بهبود سلامت قلب و ریه، توصیه می‌شود هفته‌ای سه تا پنج بار و هر بار به مدت ۱۲ تا ۲۰ دقیقه طناب بزنید.

افزایش چابکی و هماهنگی عصب و عضله

شاید یکی از مهم ترین دلایلی که ورزشکاران حرفه ای به سراغ طناب زدن میروند و طناب زنی جزو روتینی از برنامه ورزشی آنها میباشد ، کمک طناب به افزایش چابکی و سرعت میباشد ،از آنجایی که طناب‌ زدن به حرکت سریع پاها و دست‌ها نیاز دارند آن را ورزش پلایومتریک می‌نامند. عضلات با افزایش قدرت بدن در مدت زمان کوتاهی به حداکثر قدرت خود می‌رسند. بسیاری از تمرینات، مانند دویدن، فقط سلامت قلب و عروق را بهبود می‌بخشد، اما طناب زدن سرعت را نیز افزایش می‌دهد. تمرین روزانه طناب زدن می‌تواند به شما کمک کند سریعتر از قبل بدوید. با تقویت عضلات پایین تنه، از بروز آسیب جلوگیری می‌کند طناب زدن از بروز ضعف‌های موجود در پاها جلوگیری می‌کند و از همه مهمتر فشارهای عصبی و افسردگی را کم کرده و در نتیجه اعتماد به نفس را افزایش می‌دهد

هماهنگی اعصاب و عضلات را بهبود می‌بخشد وقتی طناب می‌زنید، روی حرکات پاهایتان تمرکز می‌کنید و این هماهنگی شما را بهبود می‌بخشد. حتی اگر خودتان متوجه این تمرکز نباشید، ذهن شما از کاری که پاها انجام می‌دهند آگاه است. انجام این تمرین باعث می‌شود پاهایتان سبک تر شود، یعنی هماهنگی بیشتری پیدا کنید و طناب زدن راحت تر می‌شود. البته طناب زدن راه‌های مختلفی دارد. در روش‌های طناب زنی حرفه‌ای به هماهنگی بیشتری نیاز دارید و باید هوشیارتر باشید.

سرانجام اینکه هر کجا می‌روید طناب را همراه داشته باشید.. با استفاده از طناب این امکان را دارید تا حداکثر فعالیت بدنی را در حداقل زمان و مکان و تقریباً بدون داشتن هیچگونه وسیله گران قیمتی انجام دهید.

بهترین روش طناب زدن

. برای شروع  طناب زدن لازم است هماهنگی حرکتی داشته باشید (و آن را در خود ایجاد کنید)، بنابراین اول باید به طور جداگانه دست‌ها و پاهای‌تان را تمرین دهید.

  • دسته ‌های انتهای طناب را به آرامی اما محکم در دست بگیرید. آرنج‌ های ‌تان را نزدیک بدن‌ تان نگه دارید و شانه ‌های‌ تان را شل کنید. اندکی زانو‌های‌ تان را خم کنید‌ و از مچ‌ های‌ تان برای تاب دادن طناب در قوسی ملایم در بالای سرتان استفاده کنید. سر و پشت ‌تان را هنگام پریدن مستقیم نگه دارید. پشت‌ تان را به جلو خم نکنید. طناب را با حرکت مچ های خود بچرخانید و نه با حرکت بازوهای تان. سر و گردن خود را مستقیم و رو به جلو نگه دارید و سعی کنید چشم های تان به یک نقطه در مقابل تان متمرکز شود. با بینی نفس بکشید نه با دهان. بیش از اندازه بالا نپرید،‌ چرا که ممکن است بر روی زانوها و قوزک ‌های پاهای ‌تان فشار بیاید.
  • طناب زدن و پریدن را با هم انجام دهید؛ در ابتدا احتمالا می‌توانید به طور مداوم یک دقیقه طناب بزنید.
  • طناب زدن را با حرکات ورزشی با کم‌ضربه مانند قدم‌ رو رفتن به طور متناوب انجام دهید، تا به تدریج بتوانید طناب‌زنی برای مدت طولانی‌تر انجام دهید.
  • برای یک فرد عادی حداکثر ۱۰ دقیقه طناب زدن مداوم کافی خواهد بود. در عین حال می‌توانید طناب زدن با انواع دیگر ورزش ترکیب کنید. برای مثال در فاصله انجام ورزش‌های هوازی یا قدرتی ۵۰ تا ۲۰۰ بار طناب بزنید و به تدریج شمار آن را افزایش دهید.
  • بیشترین فشار به مفاصل‌تان هنگامی وارد می‌آید که هنگام عبور طناب از زیر پاهای‌تان پرش انجام می‌دهید. برای کند کردن سرعت طناب‌زنی‌تان می‌توانید یک پرش کوچک دوم هم انجام دهید تا میزان این فشار کاهش یابد.
  • به میزان حداکثر ضربان مجاز قلب برای خودتان توجه داشته باشید تا شدت طناب‌زنی‌تان آنقدر بالا نرود که سلامت‌تان را به خطر بیندازد. برای محاسبه حداکثر ضربان مجاز قلب می‌توانید عدد سن‌تان را از عدد ۲۲۰ کم کنید. و در صورت داشتن بیماری ضمینه ای حتما از قبل با پزشک خود مشورت کنید.

نحوه انتخاب طناب ورزشی مناسب

اما باز هم برای اینکه بتوانید طناب زنی درستی داشته باشید ، ابتدا باید یک طناب ورزشی مناسب برای خود تهیه کنید ، طناب ارزان قیمت و بی کیفیت فقط برای سرگرمی کودکان مناسب میباشد ، و به هیچ عنوان نمیتوانید یک وسیله ورزشی مناسب بر روی آن حساب باز کنید ،

جنس طناب ورزشی خوب باید از نوع سیم بکسل باشد ، طناب های پلاستیکی استحکام مناسب و حرکت اصولی و دایره وار ندارند و با آنها نمیتوان مدت زیادی تمرین کرد ، جنس دسته طناب باید محکم باشد تا کاملا به کف دست بچسبد ، طناب های دسته فلزی و فومی با پلاستیک سخت گزینه مناسبی هستند ، اتصال سیم طناب با دسته بهتر از نوع بولبریگنی باشد ، طناب های بلبرینگی بسیار روان هستند و انرژی بی خودی برچخندان آنها استفاده نمیشود ، طول طناب بهتر است متغییر باشد تا بتوانیم آن را با سایز قد خود تنظیم کنیم ، برای اینکه بدانیم سایز طناب مناسب است یا نه، طناب را در وسط کف پا نگه دارید. اگر دسته‌های آن تا زیر بغل شما برسد از اندازه مناسبی برخوردار است.

در نهایت بهتر است طناب خود را از یک برند ورزشی معتبر تهیه کنید ، شما میتوانید برای تهیه طناب ورزشی استاندارد و با کیفیت عالی و قیمت مناسب به سایت فروشگاه نسل آهن از طریق لینک زیر مراجعه کنید و طناب ورزشی مورد نظر خود را سفارش دهید.

سایت فروشگاه لوازم وزشی نسل آهن

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *